Közélet

Belehalt a szelfizésbe egy diáklány

Annyira koncentrált a képre, hogy leesett egy lépcsőn. Mire a kórházba értek vele, már halott volt.

Belehalt sérüléseibe az a tizennégy éves diáklány, aki legurult iskolája lépcsőjén, miközben a telefonja kamerájával készített magáról önarcképet, az arizoniai Pasigben, június 30-án.

Bár megütötte a fejét és a hátát, közvetlenül az eset után nem látszott a lányon, hogy komolyan megsérült volna. Később, amikor szédülésre panaszkodott, mégis mentőt hívtak hozzá. Bár a segítség gyorsan megérkezett, a lány meghalt, mire a kórházba értek vele. Később, a boncolás azt állapította meg, hogy a lány halálát egy törött borda okozta, amelyik átszúrta a lány egyik veséjét. A családot sokkolták a történtek – írja egy helyi hírportál.

Szelfinárium

A selfie mindent vitt: napi egymilliónál több készül és kerül megosztásra belőle – készített már önportrét telefonnal Obama és Ferenc pápa is. Érdekes, hogy míg a férfiak 34%-a vallja, hogy minden selfie-jüket tökéletesítgetik némi digitális utómunkával, a nőknél ez az aránya csak 14%. A férfiak 50, a nők 52%-a selfie-zik. A legtöbb ilyet a facebookon osztják meg persze a tulajdonosaik (48%), aztán jön a Whatsapp, twitter, instagram, snapchat. A Samsung állítása szerint a selfie-k jelentik a naponta készülő digitális fotók 30%-át a 18-14 éves korosztályban (feltehetően a cég eszközeivel). Kik selfie-znek a legbőszebben? Nem fogja kitalálni: az ausztrálok, ők készítik a legtöbb selfie-t, a 18-35 éves nők kétharmada készített már magáról ilyet.

A selfie olykor kifejezetten rossz ötlet, így gondolhatja utólag pl. az a feltételezett betörő is, aki egy templomot rabolt ki San Diegóban. A férfi, miután kipakolta az épületet, majd ügyesen elejtette a mobilját. Ő eltűnt, de a telefon ott maradt, a rendőrök megtalálták, és felismerték az azon talált selfie hátterét. El is mentek oda – pár percnyire a templomtól -, és megtalálták a férfi lakhelyét, ami tömve volt lopott holmikkal. A férfi mindent bevallott, és valószínűleg megfogadta, hogy sosem selfie-zik többé. Avagy a nyakába akasztja a telefonját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik