Közélet

Videó: tolószékest lökött a földre a rendőr

Ignácz Péter
Ignácz Péter

újságíró. 2014. 07. 03. 11:54

A rendőrhadnagy azért borította fel a mozgássérült fiatalembert, mert ráment a lábára. Ezután megbilincselték és hatóság elleni erőszak vádjával letartóztatták.

Korábban a témában:

Az eset még tavaly októberben történt az amerikai Indiana államban található Lafayette városban, de a helyi rendőrség csak most számolt be az esetről, nyilvánosságra hozva az arról készült felvételt. Valamint bejelentették, hogy bár a rendőrtisztek és a polgármester is azon a véleményen volt, hogy a tolószékes férfit felborító rendőrtisztet el kellett volna bocsájtani a rendőrség kötelékéből, egy civilekből álló öttagú felügyelőbizottság másként döntött – jelentette a helyi sajtó.

 

A 25 éves Nicholas Kincade 2013. október elsején ellenőrizték a rendőrök egy iskola közelében, miután olyan bejelentést kaptak, hogy lőfegyver lehet nála. A motoros tolószékben ülő férfinél azonban csak egy kis zsebkés volt, amit állítása szerint önvédelmi okokból tartott magánál. A rendőrök ekkor közölték vele, hogy a közeli iskola nem szeretné, ha az intézmény közelébe menne, és birtokháborítás miatt letartóztathatják, ha nem hagyja el a helyet.

Kincade engedelmeskedett a felszólításnak, és éppen távozni akart, amikor rágurult Tom Davidson hadnagy lábára, aki ekkor két kézzel fellökte. A mozgássérült férfi kiesett a székéből, és fejét beverve a földön terült el, hiába próbálta két másik rendőr elkapni. Majd megbilincselték a földön fekvő férfit, letartóztatták és rendőr ellen elkövetett testi sértés vádjával eljárást indítottak ellene, amit öt hónappal később elvetettek.

A város rendőrfőkapitánya szerint Davidson szükségtelenül alkalmazott erőszakot, ami azért volt különösen szörnyű, mert ő volt a rangidős tiszt a helyszínen, és vele együtt az összes tiszt azon a véleményen van, hogy ezért el kellett volna távolítania a rendőrség kötelékéből. Azonban az öt civilből álló felügyelőbizottság 3-2 arányban úgy döntött, hogy csak egyhónapos felfüggesztés, és lefokozás jár neki, és megtarthatja állását. 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.