Közélet

Italozott a fiával együtt megfulladt apa

Az 51 éves férfi horgásztársa a Blikknek elmesélte, hogy mielőtt az úszni nem tudó hatéves fiával a hátán úszni indult, legurítottak egy kis vodkát, meg pár fröccsöt.

A hatéves Agenor édesapja ebéd után döntött úgy, hogy fiával a nyakában átúszik a vízen. Alig tíz métert kellett volna tempóznia a túlpartig, de soha nem értek át. A férfi és gyermeke holttestét a tűzoltók és búvárok vasárnap hajnalban emelték ki a hínáros csatornából.

A Blikk szerint amellett, hogy tilosban fürödtek, Agenor egyáltalán nem tudott úszni, édesapja mégsem adott rá mentőmellényt, ráadásul tele hassal, italozás után vágtak neki a kalandnak.

Sándor horgásztársa, a 47 éves Gáspár Pál néhány üveg bort is csomagolt a hétvégére, de állítása szerint ebből mindössze néhány decit guríthattak le a kisfiú édesapjával, meg pár korty vodkát. „Csak vasárnap délután mentünk volna haza, ezért négy üveg borral készültünk, de ezt fröccsként ittuk, és a közelben pecázó ismerősöket is megkínáltuk” – mesélte Pál, aki semmit sem vett észre Sándor és gyermeke haláltusájából, mert időközben elszunyókált. Hosszú órákkal később már csak a holttesteket azonosíthatta.

“Étkezés, alkoholfogyasztás után megemelkedik a testhőmérséklet. Ha hirtelen megyünk vízbe, sokkhatás éri a szervezetünket, ami akár azonnali szívmegállást is okozhat. Amennyiben nincs olyan a közelben, aki értene az életmentéshez, szinte biztos a vég” – magyarázta Tar Mihály, a vízi mentők szóvivője.

A megfulladt apa felesége hétfőn elmondta, hogy a férfi gyakorlott úszó volt. „A férjem ismerte a terepet, minden hét végén ott horgászott a fiammal. Ráadásul 20 éve úszott, nem értem, hogyan történhetett, és egyelőre azt sem tudom, hogyan tovább” – mondta összetörve Klára, akinek fogalma sincs, mikor temetheti el szeretteit. Hogy kiderülhessen, mi okozhatta a tragédiát, meg kell várni a boncolási eredményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik