Közélet

Édesapja nyakába csimpaszkodva fulladt meg a dabasi kisfiú

„Szorítsd erősen a nyakamat" – a közelben horgászók is csak ennyit hallottak. Mindannyian azt hitték, apa és fia épségben átért a túlpartra – írja a Blikk. Az apa a csatornát akarta átúszni hatéves fiával, de mindketten megfulladtak.

„Kipattant a szeme szombat hajnalban, annyira várta már, hogy elinduljanak horgászni az apjával” – mesélte a hatéves Agenor édesanyja a Blikknek. Az apa horgászás közben úgy akarta átúszni a csatornát, hogy a fiát a hátára vette, és a gyerek a nyakába csimpaszkodott. Amikor az apa süllyedni kezdett, a fia is elmerült.

Mint azt korábban megírtuk először az asszony 51 éves férjét találták meg, amikor még reménykedtek, hogy a kisfiú elfutot a parton valahová, de rá egy órával a búvárok az ő holttestét is megtalálták a hínáros vízben. Az édesapát és kisfiát horgásztársuk azonosította ott a helyszínen.

„A kisfiú keze még úgy állt, mintha az apját ölelte volna” – mesélte Gáspár Pál (47), aki évek óta járt horgászni a családdal. A férfi ennél többet nem is tudott, amikor Sándor és kisfia a vízbe mentek, éppen szunyókált.

„A férjem ismerte a terepet, minden hét végén ott horgászott a fiammal. Ráadásul 20 éve úszott, nem értem, hogyan történhetett, és egyelőre azt sem tudom, hogyan tovább” – mondta összetörve Klára, akinek fogalma sincs, mikor temetheti el szeretteit. Hogy kiderülhessen, mi okozhatta a tragédiát, meg kell várni a boncolási eredményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik