Közélet

Vízbefúlt a Kiskunlacházánál életét vesztett horgász fia is

A hatéves kisfiú holttestét pár órával apja holttestének felfedezése után találták meg.

Vízbefúlt a Kiskunlacházánál életét vesztett horgász fia is, a hat éves kisfiú holttestét is megtalálták vasárnap délelőtt – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel. A gyermek holttestét a nyolc-tíz méter széles és közel három méter mély csatorna hínáros részén találták meg a búvárok, körülbelül négy méterre a helytől, ahol az apja holttestére leltek – tette hozzá Csámpai Attila.

A szóvivő korábban elmondta, hogy apát és fiát szombaton délután 6 óra körül még látták a Kiskunlacháza és Dömsöd közötti övcsatornánál horgászni, később azonban eltűntek. Rendőrök és polgárőrök kezdték keresni őket, vasárnap hajnalban a ráckevei önkormányzati tűzoltók is csatlakoztak a kutatáshoz.

Miután a férfi holttestét reggel megtalálták a vízben, a kisfiú felkutatásához a fővárosi búvárszolgálat segítségét kérték – tájékoztatott a szóvivő.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a halálesetet közigazgatási eljárásban vizsgálja a Ráckevei Rendőrkapitányság.

Az MTI úgy tudja, hogy az apa hátán a fiával át akart úszni a túlpartra, de valami miatt ez nem sikerült, s mindketten odavesztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik