Közélet

Hősként halt meg a 17 éves tini

Kimentette osztálytársát a jéghideg Arlói-tóból egy 17 éves fiú pénteken, de belefulladt a vízbe – írja a Blikk. Richárdra hősként tekintenek barátai.

A fiatalember és barátai osztálykirándulásra érkeztek a tó melletti kempingbe. Az egyik lány jó ötletnek tartotta, hogy bemenjen a dermesztő hőmérsékletű vízbe, viszont hamar kapálózni kezdett és segítségért kiáltott.

Richárd ugrott utána, és sikerült neki egy utolsó taszítással partra juttatni, ám ő maga a hideg vízben megdermedhetett és elmerült – mondta el a Blikknek a fiú édesanyja, aki végignézte, amint fia élettelen testét kiemelik a vízből.

A 17 éves fiúra hősként tekintenek barátai, és édesanyját is csak az vigasztalja, hogy most egy és nem két család gyászol.

A fiút kereső búvárok sok szemetet: építési törmeléket, fémdarabokat és egy csónakot is találtak a vízben. A kemping vezetője nem tudott a veszélyről, de ígéretet tett arra, hogy kiemelik a hulladékot. Úgy véli, ezek túl mélyen vannak ahhoz, hogy balesetet okozzanak. Richárd halálához szerinte a hideg víz miatti görcs vagy hirtelen szívleállás vezetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik