Közélet

Meghalt a bíróságon, miután börtönre ítélték

Pár perccel az ellene hozott ítélet után, a tárgyalószoba előtti folyóson esett össze és halt meg.

Az 51 éves amerikai férfit nem bűncselekmény, hanem egy szabálysértés miatt ítélte a clevelandi bíróság hatvan napig tartó börtönbüntetésre, miután bűnösnek mondták ki személyi szabadság megsértése vádjában – írta a cleveland.com. Miquel Aybart azzal vádolták, hogy lefogott egy 14 éves lányt, akit megpróbált szájon csókolni.

A férfi a bíróság előtt elnézést kért a lánytól és családjától, kijelentve, anyja arra tanította, hogy tisztleje a nőket, és ő ennek megfelelően éli életét, és semmi tiszteletlenséget sem követne el az általa csodált nőkkel szemben. Azt is állította, hogy a lánynak „romantikus érzelmei voltak” iránta, ami a cleveland.com beszámolója szerint felháborította az ügyében döntő bírót, aki hatvan napig tartó börtönbüntetésre ítélte.

Aybart nem sokkal déli 12 óra előtt vezették ki az őrök a teremből, és a frissen elítélt megbilincselt férfi a folyósóra kiérve összeesett és meghalt – közölte a bíróság szóvivője. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a férfi váratlan halálát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik