Közélet

Bíró az elítéltnek: „Remélem, a börtönben hal meg!”

Annyira felidegesítette az elítélt gyilkos viselkedése, hogy teljesen kikelt magából.

„Ha ebben az államban lenne halálbüntetés, a széket kapná” – közölte a 31 éves nővel a Michigan állambeli bíró, akit annyira felháborított a barátja meggyilkolásában bűnösnek talált Camia Gamet viselkedése, hogy magából kikelve üvöltözött vele a tárgyalóteremben. Az amerikai sajtóban megjelent beszámolók szerint John McBain bírónál akkor pattant el a cérna, amikor Gamet gúnyosan megjegyzéseket tett, és a szemét forgatta, és mosolygott, miközben áldozatának egyik rokona beszélt arról, milyen fájdalmat okozott a családnak.

„Fogja be a száját, vagy szikszalaggal fogom leragasztani” – jelentette ki a türelmét vesztő bíró, aki kijelentette, hogy az eset egyike volt a leghidegvérűbb gyilkosságoknak, amivel valaha találkozott. „Kibelezte, mint egy állatot, irgalmatlan és kegyetlen volt, szúrt, szúrt, szúrt, szúrt, amíg meg nem halt” – mondta a pulpitusról a nőnek, látható felháborodással. Majd miután bejelentette, hogy tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéli Gamet – aki márciusban talált bűnösnek az esküdtszék – még mindig idegesnek tűnve közölte vele: „Egyetértek a családtagokkal, remélem a börtönben fog meghalni”.

Miután a tárgyalótermében használt hangnemét többen is kifogásolták, McBain az MLive.com-nak kijelentette: vannak helyzetek, amikor egy bíró kimutathatja az érzéseit. Elmondása szerint még soha nem találkozott olyan goromba és udvariatlan vádlottal, mint Gamet, akinek viselkedése „kissé dühös reakciót” váltott ki belőle. McBain hozzátette: az emberek sokszor nem érttik, nem érzik át , hogy egy ilyen eset milyen hatással van a családtagokra, megemlítve, hogy neki több száz fényképet kellett megnéznie a gyilkossági helyszínről és a boncolásról.

Önöknek mi a véleménye? Jó, ha egy bíró kimutatja az érzelmeit egy tárgyaláson, és látni lehet, hogy ő is egy érző emberi lény, vagy inkább hűvös távolságtartással kell kezelnie a legszörnyűbb gyilkossági ügyeket is? Írják meg a kommentekben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik