Közélet

Pottyantós vécében lelték halálukat, egy mobil után kutatva

Egy anya és fia belefulladt a pöcegödörbe, miután az oda beleesett vadonatúj mobiltelefon után kutatva beugrottak, és elájultak a gázoktól. Többen is mentésükre indultak, és majdnem ők is ugyanarra a sorsra jutottak.

A baleset egy kis faluban történt a kínai Henan tartományban, miután egy fiatal anyuka véletlenül beleejtette új, átszámítva hetvenezer forintot érő mobiltelefonját a háznál lévő pottyantós vécébe, amikor könnyített magán – írta a South China Morning Post, a helyi lapok beszámolójára hivatkozva. A nő férje ekkor beugrott a gödörbe, hogy a térdig érő ürülékben megkeresse a drága készüléket, de még mielőtt megtalálta volna elájult az ott terjengő gázoktól.

Ekkor a férfi anyja utána ugrott, hogy kimentse gyermekét, de ő is elvesztette eszméletét, akiket a pánikba esett fiatal nő is követett, de ő is ugyanarra a sorsra jutott, mint férje és anyósa. Apósa ekkor már nem próbálkozott meg azzal, hogy egyedül igyekezzen kimenteni a pöcegödörben ájultan heverő három családtagját, és a szomszédok segítségét kérte a mentéshez, majd amikor segélykiáltásaira két ember odaérkezett, hárman beugrottak menteni – közölte a SCMP.

Azonban ők sem jártak sikerrel, a két szomszéd szintén elájult, az após pedig nem tudott sem kimászni, sem segíteni az eszméletüket vesztett embereken. Az egyik szomszéd a helyi sajtónak elmondta: „A szagok nagyon erősek volt, elájultam, mielőtt bármit is láthattam volna.” Végül több falusi érkezett a bajba jutott emberek kimentésére, és egy kötél segítségével végül sikerült kiemelni mind a hat embert a pöcegödörből.

A beszámolók szerint a falusiak azonnal mentőt hívtak, de a mentőautó csak egy órával később érkezett ki az áldozatokhoz, akik nagyjából öt percig voltak a gödörben. A mobiltelefonját a vécébe ejtő nő férje és anyósa nem élte túl az esetet, az orvosok közlése szerint halálukat fulladás okozta. A nő és az egyik szomszéd az intenzív osztályra került.

Alig egy hónapja egy hasonló esetről számoltunk be, szintén Kínából. Akkor egy férfi zuhant be egy nyilvános vécé pöcegödrébe, miután beleesett a mobiltelefonja. Őt a tűzoltóknak sikerült kimenteniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik