Közélet

Levágta a kezét, hogy kijusson égő autójából

Egy késsel vágta le csuklóból az összeroncsolódott autóba ragadt kézfejét, mert csak így tudott megmenekülni a tűzhaláltól.

A kínai sajtóban megjelent beszámolók szerint a csak Yang néven azonosított pekingi férfi azután szenvedett balesetet a hegyek közt az előző héten, hogy éjszakai autózásra indult, miután összeveszett a feleségével. A férfi léleknyugtatónak szánt autózásából azonban lélekerősítő gyakorlat lett, hiszen olyan döntést kellett meghoznia, ami bár elsőre egyértelmű választásnak tűnik, de végrehajtani már nem lehetett annyira egyszerű.

Yang ugyanis a számára ismeretlen hegyi úton haladva balesetet szenvedett. Járműve a hegyoldalnak csapódott, és azonnal kigyulladt, a férfi azonban nem tudott azon nyomban kimenekülni a lángoló járműből, mert bal kézfeje a roncsok közé szorult. Szerencséjére a zsebében egy kés – a beszámolók szerint gyümölcskés – lapult, amivel szó szerint ki tudta vágni magát a szorult helyzetből.

Az égő autóhoz egy közeli rendőrség járőrei értek ki. A rendőrség közlése szerint a férfi nagyjából tíz méterre ült a lángoló autótól, bal kezéből pedig ömlött a vér, ott, ahol csuklóból levágta az autóba szorult kézfejét. A vérveszteségtől sokkos állapotban lévő férfit gyors elsősegélyben részesítették, majd – mivel mentőautó nem állt azonnal rendelkezésre – Yangot ők maguk vitték be egy közeli kórházba, ahol rögtön megműtötték.

Yang felesége a helyi sajtónak az eset után elmondta, hogy férje már túl van az életveszélyen, és a sebészeknek még a levágott kézfejet is sikerült visszavarrniuk a karjára, bár azt egyelőre nem lehet tudni, hogy tudni fogja-e használni. Az esetről szóló beszámolók azt nem említették, hogy a levágott kézfejet maga Yang vagy a rendőrök mentették ki az égő autóból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik