Közélet

A Nyúlánk Embernek akarták feláldozni barátnőjüket

Tizenkét éves lányok késelték meg egy barátnőjüket az amerikai Wisconsin államban, hogy áldozatot mutassanak be a Nyúlánk Embernek.

A két lány hónapok óta tervezte, hogy megölik egy barátjukat. Az AP hírügynökség beszámolója szerint pénteken este pizsamapartira hívták, majd másnap reggel egy erdőbe mentek bújócskázni, itt tizenkilenc késszúrással megsebesítették. Az egyik szúrás alig egy milliméterrel kerülte el az egyik fő verőeret. Az áldozatot az erdőben hagyták, de el tudott kúszni egy útig, ahol egy kerékpáros talált rá. Most kórházban ápolják, állapota kielégítő.

A két lánynak felnőttként kell bíróság elé állni, akár hatvan év börtönbüntetést is kaphatnak. Fejenként félmillió dolláros óvadékért védekezhetnek szabadlábon.


A Nyúlánk Ember. (Fotó: Wikimedia Commons)

Az egyik lány a nyomozóknak elmondta, hogy a Nyúlánk Embernek akartak áldozatot bemutatni, hogy bebocsátást nyerjenek kastélyába. Az arc nélküli, öltönyös alak interneten keringő történetekben bukkan fel. A bíró szerint ez az eset még a lányok fiatal korát figyelembe véve is megdöbbentő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik