Közélet

Postára adták csomagként egy nő holttestét – bábu felirattal

A testet Tokió közelében egy csomagmegőrzőben fedezték fel a rendőrök, ahova egy négyszáz kilométerre lévő városból szállították át.

Az áldozat – egy 29 éves ápolónő – még márciusban tűnt el, azután, hogy Facebook-oldalára kiírta, hogy egy régi barátjával fog találkozni, akit már egy évtizede nem látott. Holttestét nemrég fedezték fel egy tokiói csomagmegőrzőben, ahol egy nagyjából kétméteres ládában feküdt, amelyen a „bábu” felirat szerepelt – jelentette a BBC és az AFP.

A rendőrség közlése szerint a dobozt – benne a testtel – csomagként adták fel a Tokiótól nagyjából 400 kilométerre található Oszakában. A holttest szállítása a beszámolók szerint az áldozat, Okada Rika nevében lett kifizetve, és a csomagmegőrző rövid idejű bérleti díját is az áldozat hitelkártyájával rendezték. A Japan Times beszámolója szerint a nő testén tucatnyi szúrt sebet találtak, de nem voltak védekezésre utaló nyomok. A lap cikke szerint több késszúrás már a halála után érte.

A japán sajtó információi szerint Okada útlevelével egy volt általános iskolai osztálytársnője május elején Sanghajba repült a tokiói repülőtérről, egy kínai nő társaságában. A meg nem nevezett osztálytárs a beszámolók szerint mindössze pár száz méterre lakott attól a csomagmegőrzőtől, ahol Okada holtteste feküdt. Az oszakai rendőrség ezt az információt nem erősítette meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik