Közélet

Levágott lábbal ébredt a vonatsíneken

Amikor nem igazán lehet eldönteni, hogy egy baleset áldozata hihetetlenül szerencsés vagy hihetetlenül peches.

Igazán rossz másnapja volt egy ötvenes éveiben járó japán férfinak, aki egy kollégájával eltöltött munka utáni italozást követően arra ébredt egy vasútállomáson, hogy a síneken fekszik, feletette egy vonat áll, és bal lába térdtől lefelé hiányzik – jelentette a japán sajtó. A férfi csütörtök hajnalban maga hívta ki a mentőket Karatsu város főpályaudvarára, közölve a segélyhívóval, hogy milyen helyzetben tért magához. A férfit azonnal kórházba szállították. Pontos állapotáról nem közöltek információkat.

Az állomás és a sín, ahol levágott lábbal ébredt a japán közszolga
Fotó:KNN News

Egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy a férfi hogyan került a sínekre az állomáson, köszönhetően annak, hogy a meg nem nevezett áldozat nem emlékszik semmire. Az biztos, hogy a köztisztviselőként dolgozó férfi egyik kollégájával italozott szerda este, nagyjából fél kilencig, és utána hazaindult. Az egyik esti vonattal akart hazajutni, de soha nem jutott fel a szerelvényre.

Egészen addig, amíg több mint hat órával később felébredt, senki sem vette észre, hogy ott feküdt a síneken. Az a mozdonyvezető sem, aki szerda este fél 11-kor leparkolta az állomáson a vonaton, ami alatt a szerencsétlenül – vagy igazán szerencsésen – járt férfi felébredt. A rendőrség jelenleg azon a véleményen van, hogy az volt a vonat, amelyik levágta az ájultan fekvő férfi lábát. A hatóságok azt is vizsgálják, hogy az alkoholnak köze volt-e ahhoz, hogy a sínekre zuhant – bár ez, ahogy a Rocketnews24 megjegyezte, elég egyértelműnek tűnik.

És, hogy mindez hogyan nézhetett ki, íme, egy szép animáció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik