Közélet

Elítélték a hajléktalangyilkos szegedi párt

Nem jogerősen hét évre ítélték a férfit, aki magatehetetlenre verte a hajléktalant, hogy kifossza, míg a nő négy évet kapott a bűnrészességért.

A vádlottak 2012. július 12-én italoztak, majd másnap hajnalban hazafelé indultak, amikor megláttak a szegedi Kemes utcában egy padon részegen alvó férfit. A vádlottak elhatározták, hogy a védekezésre képtelen állapotban lévő sértettől elveszik értéktárgyait. A másodrendű vádlott nő kutakodni kezdett a sértett zsebeiben, míg figyelte, jön-e valaki. A sértett azonban fölébredt, ezért az elsőrendű vádlott bántalmazni kezdte. A szakértői vélemény szerint legalább tizenhétszer ütötte és rúgta meg.

Magára hagyták a megvert férfit

Az ütlegelést a vádlott csak akkor hagyta abba, amikor a sértett magatehetetlen állapotba került. A vádlottak magára hagyták a kritikus állapotban lévő férfit. A sértett a szakszerű orvosi ellátás ellenére meghalt.

A Szegedi Törvényszék halált okozó testi sértés és kifosztás bűntettében, valamint készpénz-helyettesítő eszközzel való visszaélés és közokirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek az elsőrendű vádlott férfit. A nőt kifosztás bűntettének kísérlete, valamint halált okozó testi sértés bűntette miatt, mint bűnsegédet marasztalta el a törvényszék. A vádlottak a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhetők feltételesen szabadlábra.

Nem az első eset

Az elsőrendű vádlott 2011 nyarán egy másik hasonló bűncselekményt is elkövetett, egy ugyancsak padon alvó embertől eltulajdonított egy nyakláncot és egy övtáskát a benne lévő okiratokkal és 100 ezer forint készpénzzel.

A vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezést jelentettek be, így a döntés nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik