Közélet

10 éven át szexre kényszerítette elrablója

Az Egyesült Államokban váratlanul előkerült egy fiatal nő, akit tíz évvel ezelőtt elrabolt, fogságban tartott, szexuálisan kihasznált, majd házasságra kényszerített egy férfi, akitől a lánynak egy gyermeke is született - közölték a hatóságok.

A most 25 éves nőt 2004-ben, 15 éves korában rabolta el az akkor 31 éves Isidro García a kaliforniai Santa Anában. A férfit őrizetbe vették.

García a lánynak új nevet adott, bezárta házának garázsába, fizikai és érzelmi kényszert alkalmazva megakadályozta szökését, 2007-ben pedig házasságra kényszerítette. A nő 2012-ben egy gyermeket is szült tőle. A nő maga jelentkezett a rendőrségen és mondta el történetét, miután megtalálta nővérét a Facebookon.

Éppen egy évvel ezelőtt hasonló eset rázta meg az amerikai közvéleményt. Akkor a rendőrség szabadított ki Clevelandben három fiatal nőt, akiket egy évtizeddel korábban egy férfi elrabolt, majd bezárva tartott és szexuálisan kihasznált. Az egyik áldozatnak végül sikerült megszöknie és riadóztatnia a rendőrséget. Az 53 éves emberrablót több mint ezeréves börtönbüntetésre ítélték, de egy hónap elteltével felakasztotta magát a cellájában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik