Közélet

Keresik a magyarbánhegyesi családirtó fegyverét

A férfi négy emberre lőtt rá, ketten nem élték túl az ámokfutást, a többiek életveszélyesne megsérültek.

Elrendelte a bíróság annak a 47 éves vésztői férfinak az előzetes letartóztatását, aki csütörtök délután rálőtt négy emberre egy Magyarbánhegyesen. A Békés Megyei Főügyészség arról tájékoztatott, hogy a gyanúsított egyelőre nem hajlandó együttműködni a hatóságokkal. Egyrészt ezért, másrészt pedig, mert fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélyem indítványozták, hogy a férfi rács mögé kerüljön. Emellett szólt az is, hogy attól tartanak, ha szabadlábra kerülne, megpróbálná elrejteni a gyilkos fegyvert, vagy esetleg újabb bűncselekményt követne el.

Ahogy arról beszámoltuk, a férfi csütörtökön, nem sokkal délután fél 4 előtt jelent meg a családi házban, ahol egy eddig ismeretlen fegyverrel többször meglőtte az ott lévő négy embert. Egy férfi és egy nő – a férfi gyermekének nagymamája és anyjának párja – a helyszínen meghalt, ketten pedig – az édesanya és a nagyszülő élettársa – életveszélyes állapotban kerültek kórháza.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán késő este arról tájékoztatott, hogy a férfit feladta magát. A lövöldözőt egyébként órákon át, nagy erőkkel keresték a szomszédos megyékben is, többfelé ellenőrző áteresztő pontokat állítottak fel, hogy a nyomára akadjanak. Amikor feladta magát, a kislány nem volt vele, de az egyenruhások megtalálták. A gyerek vélhetően végignézte a lövöldözést.

A beol. hu információi szerint a férfi számára kedvezőtlen ítélet született egy gyermekelhelyezési perben, ezért elégtételt vett párján és azokon, akiket a nő otthonában talált. A Bors szerint helyiek úgy tudják, a gyilkos többször is azzal fenyegette meg kislánya családját, hogy mindenkit megöl, ha külföldre viszik a gyereket, ők pedig Németországba akartak költözni. A Blikk pedig arról írt, hogy falubeliek szerint szerelemféltés állhat a háttérben, mert a férfi megtudta, hogy volt kedvese 4 hónapos terhes az új párjától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik