Közélet

Bántalmazott gyerekről készült képek sokkolták az embereket

A kínaiak nagy többsége teljesen elfogadhatónak tartja, hogy a szülők verik gyerekeiket.

Egy, a mostohaanyja által bántalmazott tízéves kisfiúról készült felvételek azonban sokkolták a kínai internetezőket, és az eset annyira felháborító volt, hogy a kínai sajtó is behatóan foglalkozott az esettel. A Guangond tartományban élő gyereket már évek óta verte rendszeresen mostohaanyja, hetente kétszer-háromszor, de erre csak azután derült fény, hogy az arcán látható zúzódásokra rákérdezett egyik tanára, és a halk szavú, jól tanuló fiú végül elmondta mi történt.

Elmondása szerint a mostohája először csak ököllel ütlegelte, majd áttért a vállfára, és azzal verte rendszeresen. Legutóbb azért, mert egy esős napon esernyő nélkül ment iskolába és teljesen átázott ruhában érkezett haza. A tanárnő – akit sokkoltak a gyerek testén látott verésnyomok –  jelentette az esetet a rendőrségen, akik kórházba vitték a kisfiút. Az ott a gyerek testét borító zúzódásokról és sebekről készült felvételek pedig a héten bejárták a kínai internetet.


Bruáltisan verte mostohaanyja a tízéves kínai kisfiút
Fotó:Weibo


A kínaiak 62,5 százaléka elfogadhatónak tartja, hoyg a szülők verik a gyerkeiket
Fotó:Weibo

Ahogy azt a Nanfang megjegyezte, a képek aznap kezdtek el terjedni, amikor nyilvánosságra hozták egy kutatás eredményeit, amelynek adatai szerint a kínaiak 62,5 százaléka elfogadhatónak tartja, hogy a szülők verjék a gyereküket. A kínai törvények nem is büntetik komolyan a gyerekveréseket, csak a legszörnyűbb esetekben jutnak azok bíróságra. És akkor sem viszik túlzásba a büntetéseket. Tavaly egy apa mindössze 18 hónapos börtönbüntetést kapott, miután 11 éves lányát tűvel szurkálta, üvegcserepeken térdeltette, fejét forrásban lévő vízbe nyomta és összevarrta a száját, hogy csendben maradjon – írta a Global Times.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik