Közélet

Nyomoznak a debreceniek botrányos utazása miatt

Az Együtt-PM politikusa tett feljelentést, miután szakmai rendezvényre utazó delegáció tagjairól azt gyanítják, hogy „csak” napoztak, horgásztak, koktéloztak a tengerparton.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság – az Együtt-PM politikusának feljelentése nyomán – elrendelte a nyomozást a debreceni fideszes képviselők és önkormányzati alkalmazottak tavaly őszi “botrányos” floridai utazása ügyében – közölte a szövetség szerdán az MTI-vel.

Tudatták, hogy Káposznyák István, az Együtt-PM debreceni politikusa április 14-én ismeretlen tettes ellen tett feljelentést hivatali visszaélés, közokirat-hamisítás, hűtlen kezelés, költségvetési csaláshoz kapcsolódó felügyeleti vagy ellenőrzési kötelezettség elmulasztása és költségvetési csalás bűncselekmények elkövetése megalapozott gyanúja miatt.

Kinek a pénzén mentek?

Sajtóhírekre hivatkozva felidézték: tavaly novemberben debreceni delegáció utazott egy floridai energiakonferenciára, az utazáson az önkormányzat és számos városi cég vezetői, így a DH-Szerviz ügyvezetője, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, néhány hivatalnok, valamint Pajna Zoltán alpolgármester is részt vett.

“A kiutazók által a legnagyobb közösségi oldalra feltöltött képek tanúsága szerint azonban a konferenciázás helyett a résztvevők napoztak, horgásztak, koktéloztak a tengerparton. Ráadásul, mint utóbb kiderült, a kongresszus szervezői nem is tudtak a magyar résztvevőkről” – olvasható az Együtt-PM közleményben.

Az érintett cég- és városvezetők tavaly novemberben – miután az ügy országos visszhangot kapott – közölték: saját költségükön és szabadságuk terhére utaztak.

A rendőrség az MTI-nek későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik