Gazdaság

Kósa Lajos 3 év után valóra válthatja ígéretét

Az idén újraindulhat a debreceni húsüzem. Egy furcsa tulajdonosváltás is a szektorra irányítja a figyelmet, amely egyelőre képtelen kitörni a feketegazdaság szorításából.

Végre beteljesülhet Kósa Lajos debreceni polgármester 2011. júliusi ígérete, miszerint hamarosan újra beindulnak a gépsorok a helyi húsüzemben. A Fidesz alelnöke ekkoriban fogadta meg, hogy újra életet lehel a cseh-szlovák Penta-csoport által az év tavaszán bezárt debreceni vágóhídba.

A magyar húsipar

Ha a hamarosan nem is vált valóra az ígéret, a Figyelő információi szerint befektetők vásárolták meg az üzem eszközeit, és az újraindításról tárgyalnak az önkormányzat vezetőivel.

A város érdeke

Papp László, Debrecen alpolgármestere a lapnak nem kívánta kommentálni a hírt, mert mint mondta, gazdasági tárgyalásokat semmilyen tekintetben nem szeretne befolyásolni. Megerősítette, a város érdeke, hogy a termelőkapacitás újra létezzen, de szerinte erről később lenne időszerű beszélni.

A pénzzel lehetett a gond

Az Aranycupák című cikkben azt is írják: az egyeztetések a múlt év második felében gyorsultak fel, hogy akár már a választások előtt előrukkolhassanak a felek a bejelentéssel. Az előkészületek (főleg a pénz előteremtése) azonban úgy tűnik, a vártnál is lassabban haladtak.

Végül így is még az idén megnyílhat a sok vihart megélt feldolgozóüzem. A pontos időpont nem dőlt még el, de a szakmában már tippelgetik a dátumot. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik