Közélet

Felgyújtotta az anya a 13 éves lányát megerőszakoló férfit

Börtönbe kellett vonulnia annak a spanyol nőnek, akinek bosszúból elkövetett emberölését sokan megbocsáthatónak tartották az országban.

Az édesanyát öt évvel ezelőtt még kilenc és fél évig tartó börtönbüntetésre ítélte egy spanyol bíróság, amiért 2005-ben felgyújtotta és ezzel megölte azt a férfit, aki megerőszakolta 13 éves kislányát. A Spanyolországban nagy nyilvánosságot kapott ügy azonban csak most jutott el arra a pontra, hogy a nőnek ténylegesen börtönbe kell vonulnia, miután sokan küzdöttek azért, hogy megmeneküljön a büntetéstől – írta a The Local spanyol kiadása.

María del Carmen García lányát még 1998-ban erőszakolta meg Benejúzar városában egy férfi, aki tettéért kilenc évig tartó börtönbüntetést kapott. A férfi még büntetését töltötte, amikor 2005-ben pár napra kiengedték a börtönből. A férfi ekkor ellátogatott Benejúzarba, ahol az utcán összefutott Garcíával, és állítólag gúnyos megjegyzéseket tett neki a támadással kapcsolatban, például megkérdezte: hogy van a lánya. Majd bement egy bárba.

A nő ekkor vett egy kanna benzint, bement a bárba, lelocsolta a férfit, majd lángra lobbantotta. A férfi egy héttel később halt bele az égési sérülésekbe. Az anyát ezután sokan hősként ünnepelték, és miután a bíróság 9 és fél évig tartó börtönbüntetésre ítélte emberölés miatt – többre, mint a lányát megerőszakoló férfit – kampány indult azért, hogy kegyelmet kapjon.

Az évekig tartó jogi huzavona alatt az ügy megjárta a spanyol legfelsőbb bíróságot is, ahol büntetését öt és fél év börtönre csökkentették, azzal az indokkal, hogy a gyilkosság idején nem volt teljesen beszámítható állapotban. A nő ügyvédje azonban tovább küzdött, de egy bíróság elutasította kérelmét a börtönbüntetés elhalasztására, és a nőnek be kellett vonulnia a rácsok mögé. Az ügyvéd közölte, hogy nem hagyja abba a harcot, és fellebbezni fog, hogy elérje a szabadulását.

surveys

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik