Közélet

Élete árán védte nővérét egy nyolcéves fiú

A testvérpár a házuk közelében játszott, amikor egy tinédzser rátámadt a fiú 12 éves nővérére. Öccse közbelépett.

Hősként emlékeztek meg a hétvégén az amerikai Richmond városában a nyolcéves Marty Cobbra, aki még csütörtökön halt meg, miközben nővérét védte – jelentette Richmond Times-Dispatch. A támadás este fél hétkor történt, miközben a testvérek a házuk közelében játszottak. A beszámolók szerint a támadó megpróbálta megerőszakolni a 12 éves lányt, de Marty közbelépett, és igyekezett megóvi nővérét.

A kisfiúnak végül sikerült megmentenie testvérét, de közben olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség erről nem közölt részleteket, de a szomszédok azt mondták a Times-Dispatchnek, hogy úgy tudják, a kisfiút egy téglával verte fejbe a támadó. A 12 éves lányt súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A tettesnek sikerült elmenekülnie, de a rendőrség szombaton bejelentette, hogy letartóztatásba helyezték, és vádat emeltek ellene a kisfiú megölése, valamint a lány elleni támadás miatt. A rendőrség először még azt közölte, hogy egy idősebb, szakállas fehér férfi volt a támadó, de később már egy fekete tinédzsert kerestek, aki közleményük szerint „megfélemlítette az áldozatot”, hogy hamis személyleírást adjon róla. A támadót végül pénteken vették őrizetbe. Csak annyit közöltek, hogy egy 16 éves fiúról van szó, aki a szomszédok szerint a környéken él.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik