Közélet

Miniszter telefonját lophatták el Orbán Ráhel esküvőjén

Eddig több millió forintot költött a rendőrség az ellopott mobil felkutatására. A mobil egy védett személyé, vélhetően egy kormánytagé lehetett.

A tavaly szeptemberben történt esküvői telefonlopás ügyében az egyik pincér, Csókási László tett feljelentést a Budapesti Központi Nyomozó Főügyészségen, ismeretlen tettes ellen, hivatali visszaélés gyanújával.

A szeptemberi esküvő után csak novemberben kereste meg a lakodalmon dolgozókat a Nemzeti Nyomozóiroda és Csókási nem érti, hogy egy telefonlopás miatt miért az NNI Életvédelmi Osztálya nyomoz. Állítja, a dolgozókat „kényszerítette” a nyomozóhatóság a DNS-mintaadásra.

A Bors most Tarjányi Péter rendőrségi szakértőre hivatkozva arról ír, hogy az ellopott mobil védett személyé, vagyis kormánytagé lehetett, és nem a mobiltelefon a lényeg, hanem a SIM kártya és a rajta tárolt adatok. Állítását a szakértő azzal magyarázza, hogy az életvédelmi osztály nyomoz az ügyben.

Az asztalon felejtette

A bulvárlap a Parlamentben érdeklődött a telefonlopás után, ahonnan azt tudták meg, hogy a telefon egy laptop tulajdonságaival bír, a megkárosított vendég pedig egy miniszter vagy egy államtitkár, ő élvez kiemelt védelmet. A kártyán tárolt adatok a lap szerint államérdekű, védett adatok, ezért a felkutatására a rendőrség már több millió forintot költött.

A lopás egész egyszerűen úgy történt, hogy a megkárosított vendég éjfél körül a több mobiltelefonja közül az egyiket, az ellopottat az asztalon felejtette, így a tolvajnak nem volt nehéz dolga. A lap egyébként egyéb forrásaira hivatkozva azt állítja, a telefon később meglett, de a SIM kártya már nem volt benne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik