Közélet

Facebookon dokumentálta öngyilkosságát a volt katona

A fiatal férfi fotókat töltött fel az öngyilkossága előtt, leszerelése után komoly problémákkal küzdött.

Daniel Rey Wolf korábban Irakot is megjárta tengerészgyalogosként, miután azonban otthagyta az állását, alkoholproblémákkal küzdött és többször került összetűzésbe a rendőrséggel is. Néhány napja azonban úgy döntött, véget vet az életének és az egészet dokumentálja a közösségi oldalán, fotókkal, bejegyzésekkel – írja a Gawker.

„Már szépen folyik kifelé a vér” – ez volt életének utolsó kommentje, a kép pedig, amit felöltött mellé, az összeszabdalt végtagjait mutatta. Négy képet töltött fel ekkor, egy félig üres alkoholos üveget mutatott, három pedig az öngyilkosságát.

A Facebook nem lépett közbe

A sokkoló képeket látva sokan próbálták lebeszélni a fiút arról, hogy véget vessen életének, eredménytelenül, és ugyanígy sokan kérték a Facebook üzemeltetőit is, hogy vegyék le a képeket, ne mutassák a szörnyűséget, szintén eredménytelenül. A honlap üzemeltetői komolyan veszik általában a képek sugározta szellemiséget, például pornót, obszcén képeket vagy az öngyilkosság propagálását nem tűrik, de most valamiért nem léptek közbe.

„A barátok és a család olyan képeket láttak hosszú időn keresztül, amit nem lett volna szabad” – mesélte egy korábbi bajtársa később felháborodottan.

A sok elutasító válasz után a Daniel ismerősei a Gawker újságírójától kértek segítséget, vajon miért írja azt a Facebook, hogy a képek nem ütköznek a közösségi oldal szabályzatába. Az újságírónak végül sikerült elérnie, hogy napokkal az eset után eltávolítsák a bejegyzéseket, bár neki is azt mondták, a kép nem volt szabályzat-ellenes, ezek a fotók akár elrettentően is hathatnak, valamint az ismerősök a segítségére is siethetnek a bajban lévőknek – írták.

Felhívás

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik