Közélet

Túl sokat beszélt a szülőin, letartóztatták

Az apuka egy kötelező olvasmányon akadt ki, kevés volt neki a kétperces időkeret, de az iskolarendőr mégis kivezette a teremből.

New Hampsire egyik gimnáziumában minden szülőnek kettő perce van arra, hogy kifejtse a véleményét a szülői értekezleten, de a tízgyerekes apukának, William Baer-nek ez kevésnek bizonyult az őt és kilencedikes lányát érintő probléma esetében.

A probléma Mr. William szerint az volt, hogy lányának Jodi Picoult Tizenkilenc perc című könyvét kellett elolvasnia úgy, hogy előtte nem hívták fel a figyelmet arra, hogy a könyv az iskolai mészárlásról szól és még egy realisztikusan ábrázolt szexjelenet is le van írva benne.

Az apa a kettő perc letelte után is többször megpróbálta magához ragadni a szót, mire odalépett hozzá az iskolarendőr és kivezette a teremből, majd le is tartóztatták. Később több szülő is nemtetszésének adott hangot a könyvvel kapcsolatosan, mire a tankerület szóvivője közleményben kért bocsánatot. Ugyan régi kötelezőről van szó, szoktak is szólni előtte, hogy mire számítsanak a diákok, de ez most elmaradt.

„Teljesen megértem, hogy mi bántotta a férjemet. Szörnyen drasztikusan ábrázolja a könyv az erőszakot” – mondta a feleség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik