Közélet

Áramütés, sérültek egy taksonyi színpadon

Az érintettek egy fémszínpadot állítottak össze, amikor megtörtént a baj. A település déli részén egy ideig nem volt áram.

Áramütés ért három embert a Pest megyei Taksonyban, a Révész utcában miközben egy fémszínpadot állítottak össze. A színpadhoz hozzáért egy elektromos vezeték, az egész építmény feszültség alá került. Mind a három ember az építmény alá esett és csak az egyikük tudott kijönni, a helyszínen mentőhelikopter szállt le.

Mivel a színpad szerkezete ekkor még feszültség alatt volt, a mentők nem tudtak bejutni alá és segíteni a másik két emberen, de szerencsére mindkét sérült magánál volt és kommunikálni is tudott – közölte a katasztrófavédelem.

A történtek miatt átmenetileg nem volt áram település déli részén ugyanis – hogy eljuthasson hozzájuk a segítség – az egész környéken le kellett kapcsolni az áramot, de az elektromos szolgáltató szakemberei keresték a lehetőséget, hogy a helyszínre korlátozzák a kimaradást.

A katasztrófavédelem nem sokkal 9 óra előtt már arról tájékoztatott, helyreállt az áramszolgáltatás, a kimaradás összesen 187 fogyasztót érintett. Kiderült, a balesetnek két könnyű és egy súlyos sérültje volt, utóbbit mentőhelikopter szállította kórházba.

A tűzoltók visszabontották a színpad balesetveszélyes, az oszloppal érintkező részeit és felszólították a kivitelezőt, hogy új helyen, a villanyoszloptól legalább négy méter távolságra építse fel újra a színpadot. Jelenleg a rendőrségi helyszínelés zajlik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik