Közélet

“Méltatlan, amit Tamás nevével csinálnak” – megszólalt Welsz élettársa

Horthy Andrea, Welsz Tamás élettársa levélben fordult a sajtóhoz, hogy tisztázzon néhány, általa "rémhírkeltésnek" titulált dolgot.

Másfél hónappal azután, hogy Welsz Tamás meghalt, egykori élettársa, Horthy Andrea levelet írt a hvg.hu-nak, mert szerinte “kezd egy kicsit elharapózni a rémhírkeltés a sajtóban. Nagyon nem akartam belemenni egy nyilvános adok-kapokba, de nem nagyon hagynak más lehetőséget, bár a születőfélben lévő könyv érdekeit nem ez szolgálja”.

A nő szerint Welsz nem tartott otthon magánál afrikai mérget, és abban is biztos, hogy nem anyagi, esetleg magánéleti gondok miatt vetett véget életének az üzletember. Olyan pletykák is szárnyra keltek, miszerint Horthy Andrea kisemmizné Welsz lányát, de ezt is cáfolta. Szerinte Welsz Tamás exe 2009-ben 70 millió forint értékben kapott végkielégítést, a férfi pedig a gyerektartást is rendszeresen fizette – ez havi százezer forint volt. Hozzátette, hogy párja halála után a gyermeket illeti meg az összes érdi ingatlan, rengeteg ingóság és a két Logodi utcai lakás ráeső része.

A lap által közölt levél szerint Horthy Andrea azt írta, “készpénz sem Érden, sem a Logodi utcában nem volt és ezt a család is pontosan tudta. Csupán a sajtóban megjelent, minden alapot nélkülöző híreszteléseket alapul véve vagdalkoznak. Az összes készpénzt, ami nálunk volt (40 ezer dollár), azt Tamás – a halála előtti egy hónapban – két részletben helyezte el a szomszédban lakó papánál megőrzésre”. A nő így fogalmazott: “Mérhetetlenül méltatlan, amit Tamás nevével csinálnak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik