Közélet

Megszökött a „Koponyatörő”

A veszélyes bankrabló életfogytiglani büntetését egy nyitott börtönben töltötte.

Nem tért vissza utolsó eltávozásáról abba a kenti nyitott börtönbe, ahol a büntetését töltötte – írja a The Independent. Az 55 éves Michael Wheatley, azért kapta a „Koponyatörő” becenevet, mert bankrablási során szokásává vált, hogy pisztolya markolatával zúzza be áldozatai fejét. Büntetését az Angliában egyik legenyhébbnek számító intézményben, úgynevezett nyitott börtönben töltötte. Utolsó eltávozásáról azonban nem tért vissza, több szemtanú London dél-nyugati részén, Twickenhamben látta.

Michael Wheatley

A rendőrség alaposan átkutatta a kérdéses területet, azonban nem akadtak a férfi nyomára. A keresést nagy erőkkel folytatják a hatóságok. Jeremy Wright, büntetés-végrehajtásért felelős miniszter az ügy kapcsán azt ígérte felül fogják vizsgálni, és szigorítják majd a nyitott börtönök rendszerét. Mint mondta, az ország nem engedheti, hogy csökkenjen polgárainak biztonsága.

HMP Standford Hill, nyitott börtön, Kent

„Nevetséges, hogy egy veszélyes bűnöző, az életfogytig tartó büntetését egy nyitott börtönben töltse le” – mondta Philip Davies ellenzéki képviselő, és hozzátette: rögtön ki kellene rúgni azt, aki engedte, hogy a „Koponyatörő” nyitott börtönbe menjen.

Angliában már több esetben kavart botrányt egy-egy, a büntetését nyitott börtönben töltő elítélt ügye. A miniszter azt ígérte, legkésőbb ősztől minden elítéltre GPS nyomkövetőt szerelnek majd, amikor eltávozásra mennek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik