Tudomány

Minden hatodik brit örömmel szexelne robottal

Egy felmérés szerint robotgyereknek is örülnének, sőt sokan házi kedvenceiket is lecserélnék egy android állatkára.

Érdekes felmérés készült Angliában (brit kutatók!) a robotokról; illetve arról, mit gondolnak róluk a britek. Egy új sci-fi sorozat indulásához kapcsolódott a kutatás, kétezer embert kérdeztek meg a témában.

Kezdjük a legérdekesebbel: minden hatodik válaszadó elképzelhetőnek tartja, hogy szexuális viszonyt létesítsen egy robottal. A felmérés résztvevőinek 30 százalékát nem zavarná a tudat, hogy mások élvezik az android-szexet. Közel 40 százalék viszont kicsit bizarrnak tartja ezt a gondolatot.


Forrás: weareoxymoron.tumblr.com

Azért van ellenérzés is: a megkérdezettek harmada attól tart, hogy a robotok lenyúlják a munkájukat, ugyanennyien vélik úgy, hogy a szintetikus lények veszélyt jelenthetnek az egész földi életre. A válaszadók arról is nyilatkoztak, mely szakmák képviselőinek kellene aggódniuk amiatt, hogy hamarosan robotok végzik el helyettük a munkát: szerintük a katonáknak és a gyári munkásoknak van félnivalójuk; a megkérdezettek majdnem fele úgy gondolja, hogy tíz éven belül komplett robothadseregek állnak majd az országok rendelkezésére.

Kissé meglepő az az eredmény is, hogy a felmérésben részt vevők több mint egytizede örülne, ha lenne egy robotgyereke. A háziállatokat tartók ötöde pedig nem zárja ki, hogy lecserélné kedvencét egy Robot Morzsira vagy Robot Cirmire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik