Élet-Stílus

Harcosok klubja a templomban

Megdöbbentő dokumentumfilm harcművész lelkészekről, és a ketrecharc összefonódásáról kereszténységgel.

„Csak egy csapat istenfélő fickó vagyunk, akik néha arcon vágják egymást” – mondja Fight Curch című dokumentumfilm egyik főszereplője, aki főállásban lelkész, szabadidejében pedig ketrecharcos, aki keményen visszaüt ahelyett, hogy odafordítaná a másik orcáját.

Szeretheted-e a felebarátodat ugyanúgy, mint önmagadat, miközben teljes erővel az arcába térdelsz? – teszi fel a kérdést a megdöbbentő dokumentumfilm, de harcos főhősei nem szó szerint értelmezik a krisztusi tanítást. „Jézus soha nem hátrált meg, eljött, és véghezvitte, amit meg kellett tennie” – mondják. „A Biblia a szeretetre tanít, de ez nem szeretet, ez gyűlölet” – kommentálja egy pap film erőszakos jeleneteit, két profi MMA harcos, Benson Henderson, és Jon Jones pedig arról beszélnek, hogy mennyire segíti, és erősíti őket a hitük a harcban.

A dokumentumfilmet Bryan Storkel, az Oscar díjas Daniel Junge rendezte. Utóbbi, 2012-ben megjelent, Saving Face című dokumentumfilmjével nyerte el az elismerést, mely azokról a pakisztáni nőkről szól, akiknek arcába büntetésként savat öntenek férfiak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik