Közélet

Tagadja a kannibalizmust a mexikói hajós

Tizennégy hónapig hánykolódott apró hajójával a tengeren, de azt mondja nem ette meg a társát.

Tizennégy hónappal az után, hogy hajójának nyoma veszett, januárban találtak rá Jose Salvador Alvarenga, mexikói halászra. Társa, az alig 18 éves Ezekiel Cordoba azonban nem került elő. Alvarenga azt mondja, hogy testét a tengerbe dobta, miután meghalt az éhezéstől – írja a Huffington Post.

„Egy percig sem gondoltam arra, hogy megegyem Ezekielt” – nyilatkozta a 37 éves halász. Azt mondta mindvégig teknősöket, madarakat, és döglött halakat evett, és ha nem volt más, állatvért ivott. A fiatal fiú nem bírta az éhezést, tizenhat héttel az után halt meg, hogy indulásuk után egy viharban elromlott a hajó motorja. „Napokig még a vízbe sem bírtam bedobni. Lefektettem a testét a jobb oldalra, ahol a helye volt, és beszéltem hozzá. Csak csont és bőr volt már, alig maradt rajta valami, amit a cápák leehettek volna” – nyilatkozta.

Alvarenga és Cordoba 2012 novemberében indulta el cápahalászatra Mexikóból, de egy komolyabb viharban nyomuk veszett. Az idősebb férfira tizennégy hónappal később találtak rá hánykolódó hajójában több mint tízezer kilométerre a kiindulási helytől, a Marshall Szigetek partjainál. A férfi által előadott történetben sokan kételkednek. Gee Bing, a Marshall Szigetek külügyminisztere szerint van ok a kételkedésre: „Amikor megtaláltuk koránt sem volt annyira sovány, mint más túlélők, akik hasonlókon mentek keresztül.”

Alvarenga ügyvédje, Danilo Barrera viszont azt mondja, hogy ügyfele lelkiismerete tiszta, és korábban, hazugságvizsgáló gépre kötve is elmesélte a teljes történetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik