Közélet

Pucér facebookos képek miatt ölte meg legjobb barátnőjét egy tinilány

A 16 éves lány 65-ször szúrta meg egy konyhakéssel vele egykorú barátnőjét. Áldozata temetésén tartóztatta le a rendőrség.

A mexikói Guamúchilvárosában élő Erandy Elizabeth Gutierrez még március 19-én gyilkolta meg a 16 éves Anel Baezt, a lány otthonában, miután leendő áldozata ki akart vele békülni – közölte a helyi rendőrség. Gutierrez azután sértődött meg rá, hogy legjobb barátnője olyan fényképeket tett közzé róluk a Facebookon, amelyen mindketten meztelenül láthatóak.

Baez – aki Facebook-oldalán, egy közös képükhöz írt szövegben legjobb barátnőjének nevezte leendő gyilkosát, akit úgy szeret, mintha a testvére lenne – annak ellenére hívta meg átbeszélni az esetet, hogy Gutierrez pár héttel korábban fenyegető üzenetekkel bombázta a Twitteren. „Nyugodnak tűnhetek, de képzeletben már legalább háromszor megöltelek” – írta a lány, a rendőrség közlése szerint.

Erandy Elizabeth Gutierrez (balra) és Anel Baez (jobbra) – a legjobb barátnők voltak
Fotó:Facebook

Gutierrez két jégkrémmel érkezett a „kibékülésre”. Beszélgetni és tévézni kezdtek, majd pár perc múlva a lány kiment a konyhába, ott magához vett egy konyhakést, majd rátámadt barátnőjére. A rendőrség közlése szerint egészen pontosan 65-ször szúrta meg a tinit, majd elmenekült a helyszínről. A gyanút azzal akarta elterelni magáról, hogy ő is erősen gyászolta Baez halálát.

A lányt végül Baez temetésén tartóztatták le a rendőrök, pár nappal a gyilkosság után. A lány a helyi sajtóban megjelent hírek szerint beismerő vallomást tett. A lány ellen a héten emel a rendőrség hivatalosan is vádat emberölés miatt. A fiatalkorú lányt maximum hét évig tartó börtönbüntetésre ítélhetik a gyilkosság miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik