Közélet

Leharapta a kislányára támadt pitbull fülét az anya

A kétéves kislányt a halál torkából szabadította ki az anyatigrisként küzdő 23 éves nő.

„Semmi kétségem sincsen afelől, hogy megmentette a kicsi életét” – jelentette ki a texasi anyuka nagybátyja a március végén történt esettel kapcsolatban, amelyről csak a héten nyilatkozott részletesen a KHOU televíziónak a nő. A 23 éves Chelsi Camp kislányára egyik barátja pitbullja támadt rá, amikor a Leage Cityben élő nő a kutyára vigyázott.

A fiatal anyuka szerint az addig mindig barátságosan viselkedő kutya azért támadhatott rá lányára, Kenzire, mert megérezte a kisgyereken saját kutyájának a szagát. Elmondása szerint először csak kíváncsian szaglászta a lányt, majd látni lehetetett a pillanatot, amikor megváltozott a kutya hangulata, ami után hátulról Kenzire támadt. A pitbull a kislány fejére harapott rá, majd rángatni kezdte a gyereket, akinek anyja rögtön minden erejével védeni kezdte gyermekét.


Kenzi és anyukája, egy, a támadás előtt készült fényképen
Fotó:Go Fund Me

Camp kétségbeesetten küzdött a harci ebbel: az öklét rakta a kutya szájába, hogy az inkább az ő kezét harapja, és még a füléből is leharapott egy darabot, miközben mondta lányának, feküdjön hasra, hogy ne fulladjon bele a fejéből ömlő vérbe. Végül sikerült annyi időt nyernie, hogy felhívja a segélyhívót, és nemsokára rendőrök jelentek meg a háznál.

A helyi rendőrség közlése szerint a nőt és gyermekét a fürdőszobába bújva találta meg az elsőnek megérkező rendőr, ahol a kutya sakkban tartotta őket. A rendőr egy lövést eresztett az állatba, hogy leállítsa. A súlyos fejsérüléseket szenvedett kislányt mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol azonnal a műtőbe vitték – hét órán keresztül küzdöttek az életéért az orvosok.


Kenzi a kórházi ágyán, az első, életmentő műtét után – anyját a kezét ért sérülések miatt kellett ellátni

Fotó:Facebook

Egy héttel később pedig egy újabb műtéten kellett átesnie, de szerencsére a beavatkozások sikeresek voltak, és azóta már otthon lábadozik. Arcán és fején azonban még mindig látszanak a hegek, amelyek elképzelhető, hogy egész életére megmaradnak. Kenzinek egyébként nem maradtak emlékei a támadásról.

Mindeközben a család adományokat kezdett el gyűjteni az interneten keresztül, hogy ki tudják fizetni az egyre csak gyűlő kórházi számlákat, és a családi szivarboltban is tartottak adománygyűjtő estét. A KHOU beszámolója szerint több mint húszezer dollárt (4,5 millió forint) kaptak családtagoktól, barátoktól és idegenektől – még Szingapúrból is. Bár a nőnek van egészségügyi biztosítása, a kezelési költségek húsz százalékát önerőből kéne állnia.

Kenzi a műtétek után is mosolygós kislány maradt, a szörnyű sebhelyek ellenére
Fotó:Go Fund Me

A kis híján a lánya életét kioltó kutyatámadás ellenére a „kutyás családban” nevelkedett anyuka elmondta, hogy továbbra is odavan a kutyusokért.

A Kenzire támadt pitbullt egyébként egy állatorvos altatta el, mert a rendőr lövése nem ölte meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik