Élet-Stílus

Pitbull mentette meg egy macska életét

Rárontott a cicát marcangoló prérifarkasokra és elkergette a vadállatokat. Azóta is testőrként őrzi a macska minden mozdulatát.

„Fogalmam sem volt róla, hogy Jack ilyen gyorsan tud futni, pillanatok alatt rajtuk volt” – mondta el az állatmenhelyről kimentette pitbullról a floridai Seminole városában élő Sheree Lewis a My FoxTampaBay televíziónak. A nő elmondása szerint a rohamozó pitbull – amely egyébként nem is az övé, hanem a jelenleg Afganisztánban szolgáló fiáé, és ő csak vigyáz rá – gyorsan elkergette a macskáját, Kittyt marcangoló prérifarkasokat, megmentve ezzel a cica életét.

Jack, a macskabarát pitbull – prérifarkasokra rontott, hogy megmentse a cica életét
Fotó: MyFoxTampaBay

Lewis elmondása szerint a támadás kertjük végében történt. Az egyik prérifarkas a torkánál, a másik a farkánál fogta a cicát, amikor a pitbull rájuk rontott. A macskát a támadás után azonnal állatorvoshoz vitték, és bár még nem tud lábra állni, a nő elmondása szerint nemsokára fel fog gyógyulni. Jack pedig azóta folyamatosan a cica mellett van, és testőrként vigyázza minden mozdulatát, aggódva szagolgatva, hogy minden rendben van-e vele.

Kitty még így is szerencsének mondhatja magát. A környéken ugyanis már több cicát és kutyát is elragadtak a közeli mangrovemocsárban élő vadállatok. Most egy prémvadász segítségével igyekeznek elfogni a prérifarkasokat, hogy a házi kedvencek biztonságban legyenek.

Javítás: A cikk korábbi verziójában a prérifarkas (coyote) helyett prérikutya szerepelt, ami nagyon nem ugyanaz, mint ahogy azt kommentelőink is jelezték. A hibáért elnézést kérünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik