Közélet

Pokoli fájdalmak között él a hatéves kisfiú

Bár 16 ultrahangot végeztek el, mégis úgy született meg, hogy nincs bal veséje, húgyhólyagja, ondóvezetéke, a belei összevissza fejlődtek, a gerincvelője pedig mindössze a háta közepéig ér – írja a Blikk.

Mindennap fájdalommal ébred és fekszik, sosem élheti a gyerekek megszokott életét – felsorolni is hosszú lenne azokat a betegségeket, amelyek miatt nap mint nap a poklok poklát járja meg a hatéves Amir.

Terhessége alatt hiába vizsgálták tizenhatszor ultrahanggal édesanyját, Katát, az orvosok nem vették észre, hogy a kicsinek nincs veséje, és a gerincének keresztcsonti része is hiányzik.

„Harminchét évesen, cukorbetegen estem teherbe” – elevenítette fel kálváriája kezdetét Kata a Blikknek. – „Féltem, hogy kockázatos a terhesség, ezért mondtam a Szabolcs Utcai Kórház orvosainak, hogy nem akarom mindenáron megtartani a babát, ha egy százalék esély van rá, hogy beteg, akkor nem vállalom.”

Amir születés után azonban kiderült, hogy nagyon beteg. – Kétévesen kezdett járni, mint kiderült, már ez is isteni csoda. Azért nem tudja tartani sem a vizeletét, sem a székletét, mert nincs bal veséje, húgyhólyagja, a heréi borsószem nagyságúak, nincs ondóvezetéke, a belei összevissza fejlődtek, a gerincvelője pedig mindössze a háta közepéig ér, azaz úgynevezett hableány-szindrómája van.

Az anya szerint képtelenség, hogy mindebből semmit nem vettek észre a szűrésekkor, így pert indított. Az illetékesek azonban két és fél éve azon vitáznak, hogy kit lehet felelősségre vonni a 2007-ben bezárt Szabolcs Utcai Kórház jogutódjaként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik