Élet-Stílus

Valóra váltották a haldokló kisfiú nagy álmát

A nyolcéves Max úgy szeretett volna repülni, mint nagy kedvence, Iron Man. Úgy lett.

„Amikor kiderült, hogy beteg, az orvosok azt mondták, kilencéves korára már egész biztosan tolószékben lesz majd. Ehhez képest nézzék meg: életvidám, játékos és boldog, még most is” – mondja kisfiára nézve, elérzékenyülve Max édesanyja, a 34 éves Betty, majd hozzáteszi, fia és két öccse mindannyian egy ritka genetikai betegséggel, úgynevezett izomdisztrófiával (DMD) született.

Képek forrása: Facebook

A betegség miatt, ami 3500 újszülött fiúból mindössze egyet érint, a beteg izomzata folyamatosan gyengül. Mivel a legvégső stádiumban a szív, valamint a légzőrendszer izmait is megtámadja, a betegek többsége nem éli túl a kamaszkort. „Persze olvastunk már olyanról is, hogy egy DMD-s beteg megélte 30., a 40., sőt, még az 50. születésnapját is” – mondja bizakodva az édesanya, aki szerint a legfontosabb az, hogy fiai a betegség ellenére is teljes életet élhessenek.

A nyolcéves Max legnagyobb vágya az volt, hogy egyszer repülhessen. De nem ám akárhogy! Nem holmi repülőgépen vagy ejtőernyővel: ő úgy szeretett volna repülni, mint kedvenc szuperhőse, Iron Man, aki speciális öltözékének köszönhetően kedvére röpködhet a levegőben. Nos, a Make A Wish Alapítvány, amely kifejezetten súlyos beteg és haldokló gyerekekkel foglalkozik, úgy döntött, valóra váltja Max kérését.

A napokban elvitték őt és családját egy speciális szélcsatornába, ahol a kisfiúk egy segítő közreműködésével végre kipróbálhatták, milyen szuperhősnek lenni. Az esemény végén, csakúgy mint az igazi Tony Starkot, Maxot és családját is limuzin szállította haza, hogy ott egy kis kertipartival zárják a napot.

Amikor Maxet arról kérdezték, milyen érzés volt egy szuperhős bőrébe bújni, a kisfiú egy pillanatra elkomorodott, majd azt mondta: „Nem az öltözék teszi a szuperhőst, hanem a kisfiú, az öltözék belsejében.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik