Közélet

Bíróság megsértése miatt börtönben egy bíró

A 66 éves férfi - akit egy amerikai televíziós műsor tett ismertté – öt napig tartó börtönbüntetést kapott, miután „elvesztette az eszét” egy bíróságon.

Joe Brown bíró azután jött ki a sodrából egy Tennessee államban található tárgyalóteremben, amikor a bíró közölte vele, hogy mégsem fogják ügyét aznap tárgyalni – jelentette a CNN. A 66 éves jogász, aki büntetőbíróként tevékenykedett az államban, majd egy televíziós bírósági show-műsor bírájaként vált országosan ismertté, ezt hallva ordibálni kezdett a teremben, kioktatva a bírót, aki ezt nem tűrte, és figyelmeztette a férfit, hogy higgadjon le.

Miután a bírónak többszöri próbálkozásra sem sikerült elérnie, hogy Brown lenyugodjon, közölte vele: ha nem hagyja abba az üvöltözést, a bíróság megsértése miatt ki fogják vezetni a teremből. Ez sem használt, így Harold Horne bíró bilincsbe verette „kollégáját”, akit öt napig tartó börtönbüntetésre ítélt a bíróság megsértése miatt. Mert az amerikai bírák nagyon kényesek arra, amikor tekintélyüket bárki is megkérdőjelezi.

Brownt a bíróságról egy megyei börtönbe vitték, hogy megkezdje büntetése letöltését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik