Light

Saját magát büntette egy bíró

birosag(210x140)(18).jpg (bíróság, )
birosag(210x140)(18).jpg (bíróság, )

A bíróság megsértése miatt ítélte pénzbüntetésre magát az amerikai bíró, amiért akaratlanul ugyan, de megszegte saját szigorú szabályát.

A Michigan állambeli Raymind Voet bíró nagyon nem szereti a mobiltelefonokat a tárgyalótermében. Az oda látogató embereket jól látható táblák fogadják, azzal a figyelmeztetéssel, hogy eljárást indítanak bárki ellen, akinek tárgyalás közben megszólal a telefonja, és a bíróságot megzavaró emberek 25 dolláros pénzbüntetésre számíthatnak.

Voet sosem gondolta volna, hogy egyszer ő lesz az, aki meg fogja szegni az általa igen szigorúan vett szabályt, amit rendszeresen szokott alkalmazni rendőrök, ügyvédek, tanúk vagy akár saját jó barátai ellen is. Előző hét pénteken mégis pontosan ez történt – jelentette a helyi sajtó.

A bíró éppen az ügyész záróbeszédét hallgatta, amikor szó szerint megszólalt újonnan vásárolt okostelefonja, kínos helyzetbe hozva a tárgyalóterem urát. „Nem értem, mit mondasz” – közölte jó hangosan az ingzsebében lévő telefon, hozzátéve: „Mondj valami olyasmit, mint anya”. „Volt egy kis nevetés” – mondta el másnap Voet az MLive.com című oldalnak.

„Nagyon szégyeltem magam” – mondta el a bíró, aki egészen belevörösödött a jelenetbe, főleg azután, hogy alig tudta elnémítani hangoskodó telefonját, amiről nem is tudta, hogy van beszédfelismerő funkciója, és fogalma sem volt arról, hogyan lehet azt kikapcsolni.

De ez csak kifogás, amit soha nem szokott elfogadni másoktól, ezért azt tette, amit tennie kellett, ha meg akarta őrizni tekintélyét: megbüntette magát. A telefonos zavar utáni első tárgyalási szünet után elítélte magát a bíróság megsértése miatt, majd 25 dolláros pénzbüntetést osztott ki saját magára, amit gyorsan be is fizetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik