Közélet

Súlyos elmebeteg zaklatta a zalai krimiírót

A rendőrség beazonosította azt a zaklatót, aki az álnéven publikáló írónőnek egyre félelmetesebb üzeneteket küldött, de a pszichiáter szerint nem beszámítható, így kényszergyógykezelést rendeltek el nála.

A negyvenes éveiben járó férfi hét-nyolc éven keresztül, kisebb-nagyobb megszakításokkal bizarr, nyugtalanító, fenyegető tartalmú e-mail üzeneteket küldözgetett. Az üzeneteket egy álnéven publikáló, Zala megyében élő krimiírónő internetes közösségi oldalának hivatalos lapjára küldte el.

Egyre durvább üzenetek

Az írónő tavaly októberben már olyan komoly, félelmet keltő fenyegetéseket kapott, amelyek miatt feljelentést tett az ismeretlen zaklató ellen.

A nyomozás során sikerült azonosítani a zaklató személyét, akit “személy elleni, erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt” gyanúsítottként hallgattak ki. Azt mondta: az írónő könyvei olyan nagy hatással voltak rá, hogy ezért próbált akár erőszakkal is a közelébe férkőzni.

Kizárt a büntethetőség

Az igazságügyi pszichiáter szakértő megállapította, hogy a zaklató súlyosan beteg, hasadásos elmezavara van.

Olyan fokú elmebetegség esetén, amikor az érintett belátási képessége teljesen hiányzik, a büntető törvénykönyv kizárja a büntethetőségét, ezért a nyomozást vele szemben meg kellett szüntetni. A bíróság ugyanakkor elrendelte a férfi ideiglenes kényszergyógykezelését – közölte a főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik