Közélet

Vicsorgásért kerülhet fogházba a megrögzött zaklató

A férfi onnantól kezdve, hogy szemet vetett a fiatal anyukára, állandóan a sarkában volt. Figyelte, várt rá, ijesztgette őt és gyermekét.

Vádat emelt az ügyészség egy 36 éves gyöngyösi férfi ellen, aki több mint egy éven keresztül megszállottan zaklatott egy fiatal, kisgyermekes anyukát, megkeserítve ezzel az életét.  A Heves Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a vádlott nem először áll bíróság elé zaklatás miatt. Ha rajtuk múlik, a férfi ezúttal rács mögé kerül.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség vádirata szerint a zaklató 2012 őszén, Gyöngyös utcáin járva szúrta ki a fiatal családanyát és eldöntötte, hogy molesztálni fogja. Ennek megfelelően 2012 szeptembere és 2013 novembere között, vagyis több mint egy éven át, szinte minden nap figyelte a nő mozgását az úgynevezett Kálvária parti városrészen. Útját állta, rávicsorgott, kezeivel pedig a levegőben hadonászott. Nem egyszer az is előfordult, hogy leköpte az autóját.

Tavaly nyáron a férfi csaknem két héten keresztül, minden reggel és délután a gyöngyösi óvoda közelében várta a nőt. Ilyenkor újabb vicsorítások közepette megpróbálta őt is leköpni. Napközben ráadásul az óvoda kerítésén túlról figyelte kiszemeltje gyermekét, aki az óvoda udvarán játszott.

A megfélemlített anya végül a rendőrséghez fordult. Kiderült, a férfit 2011-ben a Gyöngyösi Városi Bíróság többrendbeli zaklatás vétsége miatt tizenegy hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását akkor három évre felfüggesztette. Az ügyészség azon túl, hogy letöltendő szabadságvesztést indítványozott, kérte, hogy a korábbi felfüggesztett büntetés végrehajtását is rendeljék el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik