Közélet

Nem tiltotta meg a Google, megölte a feleségét

Egy férfi az internetes keresőn próbált meg választ találni arra, vajon megölheti-e az asszonyt.

Sok kérdésre kapunk releváns és kielégítő választ, ha a legnagyobb internetes keresőt, a Googlet faggatjuk, azt azonban túlzás lenne állítani, hogy minden válaszához olyan biztonsággal ragaszkodhatunk, mint a Tízparancsolathoz.

Mert a Google például nem jelenti ki ellentmondást nem tűrően, hogy: ne ölj! A hatvan éves derbyshirei David Connaughton például több alaklommal is rákérdezett a keresőnél, hogy megölhet-e valakit, aki rettenetesen idegesíti. Mivel nem kapott automatikus tiltást, egy kalapáccsal agyonverte a feleségét, majd önmagát is halálra szúrkálta – írja a Derbyshire Times cikkére hivatkozva az Elite Daily.

A rendőrségi jelentés szerint a férfi sokat gyötrődött a gyilkosság előtt. Miután rájött, hogy a felesége már hosszú ideje viszonyt ápol egy másik férfivel, és el akar tőle válni, többször nézelődött a neten: a gyilkosság mellett a válásra, és a hajléktalanságra keresett rá. Az asszonyt végül huszonkét, fejre mért kalapácsütéssel verte agyon, majd néhány órával később, huszonnyolcszor szúrta meg magát egy konyhakéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik