Közélet

Kivégzik a terhes nőt agyonlövő rendőrt

A férfi részegen lőtte hasba az ötödik hónapban lévő nőt, mert nem adott neki teát.

Egy kínai fellebbviteli bíróság elutasította Hu Ping fellebbezését, és jóváhagyta a rá még két hónapja kiszabott halálbüntetést, amit azért kapott, mert hasba és fejbe lőtt egy terhes nőt egy kis étkezdében a dél-kínai Kujkang városában – jelentette a kínai sajtó. A rendőrt kevesebb, mint fél évvel a még tavaly októberben elkövetett gyilkosság után találták bűnösnek szándékos emberölés vádjában, és ítélték kivégzésre, egy héttel a nyomozás lezárása után.

Hu Ping a barátaival folytatott italozás után erősen részegen tért be még 2013. október 28-án egy házaspár kis étkezdéjébe, félmeztelenül, oldalán szolgálati fegyverével, és teát követelt. Amikor közölték vele, hogy nem árulnak teát, a férfi annyira dühös lett, hogy előbb a férjre lőtt rá, majd hasba és fejbe lőtte a feleséget, aki ötödik hónapos terhes volt. A férj csak a vállán sebesült meg, a nő – és meg nem született gyermeke azonban belehalt a lövésekbe.

A rendőr azzal védekezett, hogy fegyvere csak véletlenül sült le, amikor a férj utánakapott, hogy megszerezze, azonban a bíróság a szemtanúk tanúvallomását fogadta el, akik szerint semmi ilyesmi nem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik