Közélet

Börtönben a nő, aki hagyta éhen halni konyhába zárt kutyáját

A 27 éves jogásznő étel és víz nélkül hagyta otthon kutyáját, majd egy hétig rá sem nézett. 18 hétig gondolkodhat rácsok mögött arról, hogy mit tett.

Az angliai Bristol város bírósága négy és fél hónapig tartó börtönbüntetésre azt a 27 éves jogásznőt, aki hagyta éhen halni ötéves kutyáját, akit étel és ital nélkül zárt be a konyhába, majd egy hétig rá se nézett – jelentette a BBC. A bíróság ezen felül örök életére eltiltotta attól, hogy állatokat tartson. A nő egy korábbi tárgyaláson már bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott állatkínzási vádakban, amiért akár fél évig tartó börtönbüntetést is kaphatott volna.

Az olvasóink között is nagy felháborodást kiváltó eset még tavaly augusztus végén történt. Katy Gammon egyedüli gazdája volt az ötéves boxernek, Roxynak, akit minden egyes nap a konyhába zárt, amikor reggel elment dolgozni, mert az állat összerondította a lakást, amikor szabadon mozoghatott. Ugyanezt tette tavaly augusztus végén is. A konyhába zárta a kutyát, egy kötéllel rögzítve az ajtót, hogy a kutya nehogy ki tudjon onnan szabadulni.

Gammon azonban akkor a közelben lakó anyjához költözött, és a kutyát a házában hagyta. Egy ideig még reggelente odament megetetni, de aztán kificamította a térdét, és egy hétig rá sem nézett a konyhába zárt állatra. Anyjának pedig azt hazudta, hogy volt barátja eteti az ebet. Amikor visszatért a lakáshoz, “szörnyű bűzt” érzett a levélnyíláson beszagolva. “Nem mentem be, gondoltam, hogy elpusztult” –mondta el Gammon, aki végleg elköltözött otthonról, és soha többet nem ment a lakáshoz.

A kutyát férgekkel ellepett testét végül hat héttel később fedezték fel a rendőrök, akik azután törték fel a házat, hogy a szomszédok bejelentést tettek a rendőrségen, miután nagy legyeket láttak és a bomló hús erős szagát lehetett érezni. Az állatvédelmi hatóság vizsgálata szerint a kutya halálát kiszáradás és éhezés okozta és három-hat napon át haldoklott, szörnyű kínok közt. A konyhaajtón olyan nyomokat találtak, amelyek arra utaltak, hogy az állat kétségbeesetten próbált kiszabadulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik