Közélet

Balla-gyilkosság: újra szem előtt egy régi gyanúsított

Balla Irma gyilkosságának ügyében az eljárást május 25-ig hosszabbították meg, mondta Gellén Krisztina, a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség szóvivője - írta a Blikk.

A lap szerdai számában az olvasható, hogy újra vizsgálja a rendőrség, hogy köze lehetett-e D. Lajosnak Balla Irma (†57) fideszes képviselőnő meggyilkolásához. A betörésekből élő férfi korábban kétszer is bevallotta a rendőröknek, hogy ő ölte meg Balla Irmát, de mivel visszavonta vallomását, mégsem vették azt figyelembe.

A lap felidézi, Balla Irmát 2007-ben húsvétkor gyilkolták meg debreceni lakásában. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság Schönstein Sándort, az áldozat fiát 12 év fegyházra ítélte, ám végül a férfit jogerősen felmentették.

Schönstein Sándor pszichésen tönkrement az alaptalan vádak miatt, amiért kártérítési pert indított.

Már bíróságon van az ügy, ám szeretnénk, ha tárgyaláson kívül meg tudnánk egyezni az államot képviselő Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal – mondta a lapnak Magyar György ügyvéd, aki reméli, hogy az új nyomozás során legalább annyi energiát fektetnek a valódi elkövető felkutatásába, mint amennyit az ügyfelével foglalkoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik