Közélet

Összeverte hatéves fiát, mert nem csinálta meg a háziját

Az anya egy ruhaszárító kötéllel verte véresre fia hátát, és a rendőrség szerint ez így volt rendjén.

A kínai netezők azonban már egészen másként látják az esetet, és közfelháborodással reagáltak, miután a fiú szétvert hátáról készült felvétel terjedni kezdett a kínai interneten. A fényképet a hatéves kisfiú egyik tanárnője készítette Jiangmen városában. A nő akkor vette észre a hatéves fiú hátán éktelenkedő sebhelyeket, amikor tornaórához öltözött át.

A fiú elmondta: anyja verte meg egy ruhaszárító kötéllel, mert nem csinálta meg a házi feladatát. A tanárnő azonnal jelentette az esetet a helyi hatóságoknál, a gyereket pedig kórházba szállították, ellátni sérüléseit. A rendőrség is vizsgálatba kezdett, de végül nem csináltak semmit, miután elbeszélgettek a gyerek anyjával.

Szíjat hasított hatéves fia hátából, mert nem csinálta meg a házi feladatás – gyerekbántalmazás, vagy nevelés?
Fotó:o.xiancity.cn

Egy rendőrségi szóvivő kijelentette: a gyerek sérülései nem is voltak annyira komolyak, és a hátán lévő sebhelyek sokkal rosszabbnak tűnnek, mint amilyenek valójában voltak. Az anya ellen nem tettek feljelentést, csak közölték vele, hogy legközelebb ne verje meg ennyire durván a kisfiút, ha legközelebb is engedetlen lesz, és nem csinálja meg a házi feladatát.

Amikor a tanárnő megtudta, hogy a rendőrök szerint ez nem volt olyan nagy dolog, és nem csinálnak semmit, feltöltötte az internetre a gyerek sebes hátáról készült fényképet, hogy rávilágítson, milyen elterjedt és milyen természetes a gyerekbántalmazás a kínai szülők körében, akiknél a gyerekverések bevett gyereknevelési módszernek számítanak. A kínai internetezők a rendőrséggel szemben már felháborodással reagáltak, ahogy a képek az egész kínai közösségi oldalakon.

Önök mit gondolnak? Eljárást kellet volna indítani a kínai anya ellen, vagy joga volt így elbánni a szófogadatlan gyerekével?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik