Közélet

Egy újabb bizonyíték arra, az emberi hülyeség határtalan

Lángvágóval estek neki a több száz kilós, második világháborús bombának.

Darwin-díjas halálesetként akár egy jót is kacaghatnánk azon agyban egyszerű roncstelepi munkáson, aki egy lángvágóval esett neki egy második világháborús bombának, és az nem meglepő módon fel is robbant Bangkok egyik lakónegyedében. Mivel azonban a robbanás nemcsak vele, hanem hét másik emberrel, köztük egy hároméves kislánnyal is végzett, már inkább sírni van kedve az embernek az emberi ostobaság eme megnyilvánulásán. Főleg, ha tudjuk, egy hetvenéves nő még figyelmeztette is a munkásokat, hogy nem a világ legnagyobb ötlete lángvágóval nekiesni a robbanószerkezetnek.

Egyedül az idős nő számára volt nyilvánvaló, hogy a 225 kilós bombának nem egy ócskavastelepen lenne a helye, hanem a rendőrségi bombaszakértőknél. Azonban aggályait hiába osztott meg a szomszédságában lévő roncstelep munkásaival – és azzal a négy építőmunkással, aki az egyértelműen bombának látszó bombát ócskavasként egy kisteherautó platóján odaszállította – mindenki figyelmen kívül hagyta figyelmeztetését – írta a Bangkok Post.

Shomchin Janthachart a lapnak elmondta: miután látta, senki sem hallgat rá, gyorsan hazasietett, és szólt nyolcvanéves nővérének, hogy azonnal hívja a rendőrséget. De még mielőtt a telefonhoz ért volna, hatalmas robbanás rázta meg a környéket. Az ócskavastelep egyik dolgozója – a tulaj férje – ugyanis nem sokat gondolkodott, és azonnal nekiállt szétvágni az egyszerű fémhulladéknak gondolt bombát egy lángvágóval.

 

 

A robbanás teljesen megsemmisítette a roncstelepet, és a detonáció, valamint az azután keletkezett tűz több mint száz házat rongált meg. Az első hírek még arról szóltak, hogy hét ember halt meg a szerdai robbanásban, de csütörtökön egy hároméves kislány holttestét is megtalálták a törmelékek alatt. A sérültek száma nagyjából húsz.

Közben a Thai PBS azt írta, a bombát a roncstelepre szállító építőmunkások szemtanúk szerint azt állították az ócskavastelep dolgozóinak, hogy az egy daruról letört nagy bontókalapács. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki hozta meg azt az “okos” döntést, hogy az egyértelműen bombának látszó bombát ócskavasként értékesítsék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik