Közélet

A hullaházi hűtőben fagyott halálra egy 80 éves nő

Ignácz Péter
Ignácz Péter

újságíró. 2014. 04. 04. 11:47

A nagymamát tévesen nyilvánították halottá, és egy hullazsákban élve a fagyasztóba rakták.Ott ébredt fel, és próbált kiszabadulni, sikertelenül.

Korábban a témában:

A nyolcvanéves Maria de Jesus Arroyo még 2010 júliusában szállították be egy Los Angelesi kórházba, ahol egy orvos később halottá nyilvánította a szívrohamot kapott nőt – írta a New York Daily News. A nagymamát ekkor hullazsákba rakták, majd a kórházi hullaházba szállították.

Arroyo testét néhány nappal később vették ki a hűtőből, és a család legnagyobb megdöbbenésére a nő testét rejtélyes sebhelyek borították. El volt törve az orra, zúzódások és vágások voltak az arcán, és amikor kivették, a hasán feküdt, nem pedig a hátán. Férje és nyolc gyereke ekkor azt gondolta, hogy a kórházi alkalmazottak rosszul bántak a holttesttel, és egy ügyvédet felkeresve pert indított a kórház ellen.

A család ügyvédje a Daily Newsnak elmondta: a pertől menekülni akaró kórház ekkor védekezésképpen olyan szakértői véleményt nyújtott be, amelyben az állt: a sebek vizsgálata alapján egyértelmű, hogy azok még akkor keletkeztek, amikor a nő még élt. Tehát, nem áll a vád, hogy rosszul bántak a holttesttel.

Scott Schultzman ügyvéd ekkor konzultált saját szakértőjére, és legnagyobb megdöbbenésére ő is kijelentette: “A nőt még élve rakták a hullazsákba.” A bíróság elé is benyújtott szakvélemény szerint a nyolcvanéves nőt tévesen nyilvánították halottá, és a hullaházi hűtőben az extrém hideg hatására magához tért, és sikertelenül próbált kiszabadulni, sérülései pedig ekkor keletkeztek.

Az ügyvéd a szakvélemény hatására visszavonta az először indult per, és újat indított, orvosi műhiba miatt. Mivel ekkorra már 17 hónap eltelt a nő halála óta, a kórház az egyéves elévülési időre hivatkozva kérte a műhibaper ejtését. Elsőfokon helyet is adtak a kórház kérésének, de másodfokon már engedélyezték a per megindítását.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.