Közélet

A hullaházi hűtőben fagyott halálra egy 80 éves nő

A nagymamát tévesen nyilvánították halottá, és egy hullazsákban élve a fagyasztóba rakták.Ott ébredt fel, és próbált kiszabadulni, sikertelenül.

A nyolcvanéves Maria de Jesus Arroyo még 2010 júliusában szállították be egy Los Angelesi kórházba, ahol egy orvos később halottá nyilvánította a szívrohamot kapott nőt – írta a New York Daily News. A nagymamát ekkor hullazsákba rakták, majd a kórházi hullaházba szállították.

Arroyo testét néhány nappal később vették ki a hűtőből, és a család legnagyobb megdöbbenésére a nő testét rejtélyes sebhelyek borították. El volt törve az orra, zúzódások és vágások voltak az arcán, és amikor kivették, a hasán feküdt, nem pedig a hátán. Férje és nyolc gyereke ekkor azt gondolta, hogy a kórházi alkalmazottak rosszul bántak a holttesttel, és egy ügyvédet felkeresve pert indított a kórház ellen.

A család ügyvédje a Daily Newsnak elmondta: a pertől menekülni akaró kórház ekkor védekezésképpen olyan szakértői véleményt nyújtott be, amelyben az állt: a sebek vizsgálata alapján egyértelmű, hogy azok még akkor keletkeztek, amikor a nő még élt. Tehát, nem áll a vád, hogy rosszul bántak a holttesttel.

Scott Schultzman ügyvéd ekkor konzultált saját szakértőjére, és legnagyobb megdöbbenésére ő is kijelentette: “A nőt még élve rakták a hullazsákba.” A bíróság elé is benyújtott szakvélemény szerint a nyolcvanéves nőt tévesen nyilvánították halottá, és a hullaházi hűtőben az extrém hideg hatására magához tért, és sikertelenül próbált kiszabadulni, sérülései pedig ekkor keletkeztek.

Az ügyvéd a szakvélemény hatására visszavonta az először indult per, és újat indított, orvosi műhiba miatt. Mivel ekkorra már 17 hónap eltelt a nő halála óta, a kórház az egyéves elévülési időre hivatkozva kérte a műhibaper ejtését. Elsőfokon helyet is adtak a kórház kérésének, de másodfokon már engedélyezték a per megindítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik