Közélet
koporsovita(960x640)(1).jpg (koporsóvita)

A hullaházban ébredt, húsz órával „halála” után

Ignácz Péter
Ignácz Péter

újságíró. 2014. 01. 13. 11:06

A 24 éves férfi a balzsamozás megkezdése előtt „tért vissza az életbe”, halálra rémítve a kórházi hullaház dolgozóit. Szerencsésnek mondhatja magát, hogy nem verték azonnal halálra.

Korábban a témában:

Sikítozva menekültek az életüket féltve egy kenyai kórház dolgozói, miután „feléledt” az egyik holttest az intézmény hullaházában – jelentette a kenyai sajtó. Paul Mutorát húsz órával korábban szállították oda, miután az orvosok halottá nyilvánították a 24 éves férfit, akit mérgezés miatt szállítottak a kórházba.

Az igazgató elmondása szerint az öngyilkosságra készült férfit egy olyan gyógyszerrel kezelték, amely lelassítja a szívverést, és ez csaphatta be az orvosokat, akik azt hitték, eltávozott az élők sorából, és a hullaházba küldték. Valamint értesítették a családját, hogy elhunyt – írta a Standard című kenyai lap.

Paul Mutora (paul mutora, élő halott, ) Paul Mutora, miután “visszatért a halálból”
Fotó:YouTube/KTN

A beszámoló szerint több dolgozó is sikítva menekült, amikor Mutora magához tért. Egy biztonsági őr, látva, hogy mi történik, benézett a hullaházba, és ő is fejvesztve elszaladt. Majd értesítette az orvosokat, akik már el tudták viselni a „feléledt holttestet”, és gyorsan visszaszállították a kórházba. Azóta állapota javult, és már haza is engedték családjához, akik már a temetését kezdték el szervezni.

A Standard az esetről szóló cikkében megemlített egy hasonló, de tragikusan végződött 2012-es esetet is, amikor egy hibásan halottá nyilvánított egyetemistát gyászoló rokonai vertek agyon, amikor „visszatért az életbe”. A lap cikke szerint a gyászolók éppen a temetés helyszínére akarták szállítani a halottá nyilvánított férfit, amikor a „hulla” leverte a koporsó fedelét, felült és elkezdte kibontani nyakkendőjét. A gyászolók azt hitték, hogy szellem, és kövekkel támadtak rá, és azonnal megölték.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Marjai János / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.