Nagyvilág

Boncteremből alakítanak ki szállodát

hullaház (hullaház)
hullaház (hullaház)

A világ első, hullaházi élményt kínáló szállodáját akarja kialakítani egy hajdani boncteremből egy tasmániai vállalkozó.

Haydn Pearce üzletember elképzelései szerint a morbid dolgokat kedvelő turisták boncasztalon vagy akár a holttestek tárolására szolgáló hűtőrekeszekben is éjszakázhatnánk, s a létesítményhez tartozna egy fürdőkád is, amelyben hajdan a holttesteket mosdatták. A “belső dizájn” részét alkotnák az egykori bonceszközök is, de azért lenne lapostévé, sőt hagyományos fekhely is.

Az éjszakára síri csendet kínáló “hullaházhotel” a jövő év elején nyílik meg, ha sikerül megszerezni a szükséges hely- és szakhatósági engedélyeket – írta a The Australian című lap.

Egy volt pszichiátriai intézethez tartott az 1950-es években emelt épület, amelyet évekkel ezelőtt vásárolt meg az amúgy régiségekkel kereskedő üzletember. A tíz éve használaton kívüli hullaház több más épülettel együtt, egy komplex ingatlanfejlesztés részeként kapna új funkciót, csatlakozna az ideggyógyintézet területén már működő motelhez.

Pearce szerint “mindig van elég őrült ember, aki ki akar próbálni valami mást”, és számít a gótikus és az emo stílusok követőire is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik