Közélet

Napokig keresték holttestét a szeméttel teli házában

Két napon át tartó takarítás után találták csak meg a 67 éves férfi holttestét, akit úgy tűnik a házában felhalmozott szemét temetett maga alá.

Dallas egyik gyönyörű, a Google Street View felvételei alapján igazi nyugis, szép házakkal teli kertvárosi utcájában lakó férfi eltűnését ismerősei jelentették a rendőrségen, miután nem jelent meg a templomban, ahova járni szokott. Amikor a rendőrök először kivonultak a házhoz, azonnal a tűzoltók segítségét kérték, miután nyilvánvalóvá vált, hogy a házban felhalmozott szemét miatt nem tudnak bejutni – közölte a helyi sajtó.

Azonban a tűzoltók sem jártak sikerrel. Hiába bontottak meg az ablakokat is, a három méter magas szemétfal az útjukat állta. Ekkor a tetőt megbontva, a padláson át jutottak be a házba, de még így sem sikerült az egyedül élő férfi nyomára bukkanni. A keresőkutya sem járt sikerrel. A tűzoltók elmondása szerint a lakásban elpusztult állatok bűze nehezítette meg a kutya dolgát. Csak egy mosómedve tetemét találták meg.

A tűzoltók útját állta a házat teljesen ellepő szemétfal
Fotó:CBS

Végül kénytelenek voltak egy veszélyes hulladékokkal foglalkozó vállalkozás segítségét kérni, akik négy nappal az első próbálkozás után láttak neki a házban felhalmozott szemét elhordásának. A 67 éves férfi holttestét másnap találták csak meg, egy szeméthalom alatt. Valamint találtak egy kiskutyát is – élve. Az étlen-szomjan maradt állat ugyan alig tudott mozogni, de azóta már jó kezekben van – közölte a CBS.

Közben a szomszédok végignézhették, hogy visszahúzódó életet élő szomszédjuk mi mindent gyűjtött össze a házában. Egyikük a CBS-nek elmondta: mindenki tudta, hogy a férfi problémás gyűjtögető volt, de senki sem tudta, hogy milyen nagy a baj. Elmondása szerint a takarítóbrigád több nagy palack vizeletet és székletet is eltávolított a házból, amely előtt két hatalmas konténer várta az épületben lévő szemetet.

A környéken lakó embereket a hatóságok közben arra figyelmeztették, hogy vásároljanak patkánycsapdákat, mert a házat le kell bontani, és onnan rágcsálók szabadulhatnak rá a közeli házakra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik