Élet-Stílus

Üsd el, és edd meg!

Legalizálná a gázolásos vadászatot egy texasi republikánus képviselőjelölt.

Érdekes javaslattal igyekszik riválisai fölé kerekedni a texasi állami törvényhozás egyik képviselőjelöltje, a 72 éves Tink Nathan. A republikánus politikus keményen kiáll amellett, hogy az utakon elgázolt állatokat a polgárok legálisan elfogyaszthassák – írja a USA Today.

„Az a sok hús különben mind kárba vész, miért ne hasznosíthatnánk? Egy elgázolt szarvason például legalább 80 font (36 kiló) hús van.” – mondja Nathan.

A négy másik republikánus jelölt, és a természetvédelemért felelős hivatal, a The Texas Parks and Wildlife Department nem igazán lelkesedik az ötletért. „Egyrészt torlódásokhoz, sőt balesetekhez vezetne, ha az autósok megállnának az úton felszedni a tetemeket. Másrészt, valószínűleg sokan megbetegednének, ha olyan húst ennének, ami már megromlott” – mondta a szervezet szóvivője Tim Harvey.

Elgázolt állatok húsát felszolgáló büfé Arizónában (fotó: Wikipédia)

Egyébként sok amerikai államban, ahol nem tiltja külön törvény a dögök feldolgozását, virágzik a Roadkill Cunise szubkultúra, vagyis az elgázolt állatok fogyasztásának hóbortja. Vannak, akik odáig mennek, hogy kizárólag balesetes húst fogyasztanak, mert állítják, hogy sokkal finomabb és egészségesebb, a vágóállatoknál. Nyilvánvalóan nem csak szarvashúson élnek: előszeretettel fogyasztanak borzot, rókát, mosómedvét, vagy akár örvös tatut. Néhány helyen, már az igényeiket kielégítő büfé – falatozók is nyíltak, ahol akár hozott nyersanyagot is feldolgoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik